Fördelar med måttanpassade markiser

Det finns en rad olika typer av markiser att välja mellan till sin uteplats eller fönster och för att resultatet ska bli så bra som möjligt vid det specifika huset är det en bra idé att beställa måttanpassade markiser.

Köp dina måttanpassade markiser här.

måttanpassade markiser

Måttanpassade markiser till uteplats och fönster

Markiser till en uteplats kommer i olika stolekar och färger. Gemensamt har markiserna att de skyddar mot både sol och regn och gör att uteplatsen kan användas mer under sommarhalvåret än om uteplatsen skulle varit oskyddad utan en markis. För att få precis rätt skugga och en markis som är anpassad efter hur utrymmet där den ska sitta ser ut är det alltså en bra idé att beställa en markis som är måttanpassad.

En måttanpassad markis tas fram efter hur det ser ut på platsen, exempelvis med hänsyn till hur stor uteplatsen är, varifrån solen ligger på samt hur stora fönstren är och var de sitter. En markis som är måttanpassad ger alltså ett särskilt bra skydd mot både sol och regn. Genom att de skyddar extra bra mot solens strålar är de måttanpassade markiserna även särskilt effektiva för att hålla solens ljus borta från fönsterrutorna och hålla temperaturerna inomhus nere.

Måttanpassade markiser som skyddar särskilt bra mot solens strålar kan alltså även beställas till husets fönster. Ibland kanske man funderar på varför man ska investera i en måttanpassad markis istället för en vanlig markis till uteplatsen eller fönstren, men det finns alltså en rad fördelar med måttanpassade markiser.

Stilrent inslag med måttanpassad markis

En måttanpassad markis är inte bara en markis som är effektiv som skydd mot väder och vind. Markisen kan också vara ett stilrent inslag som passar bra med husets utseende genom att man väljer en färg som passar in med de resterande färgvalen på huset.