Hög tid för takläggning i Stockholm!

Såhär mitt i sommaren är förutsättningarna för takbyte som bäst. Därför är det hög tid att redan nu se till taket på sitt hus och även byta ut sitt utslitna tak mot ett nytt. Under vintern gör det kallare vädret att förhållandena för en takläggning i Stockholm inte är lika bra som under sommarhalvåret. Sommaren är därför den rätta tiden för att planera in en ny takläggning.

Takläggning Stockholm

Så går en takläggning till

Vid en takläggning i Stockholm börjar man med att kontrollera taket för att se vad som behövs fixas till. Sådant som takpannorna, plåtarna och undertaket undersöks. Om taket är riktigt dåligt och slitet kan det hända att en total takläggning blir nödvändig.

Vid takläggningen sätts nya pannor på plats samtidigt som de gamla pannorna och annat material som är gammalt och blir över tas till soptippen och sorteras på rätt plats.

En fördel med takläggning är att taket skyddar bättre mot olika typer av väder och vind. Ett tak som skyddar innebär också att ni undviker problem som läckage och fukt på vinden.

Behövs bygglov vid takläggning?

Vid takläggning och takbyte gäller reglerna att du behöver ansöka om ett bygglov om du ska ändra hur taket ser ut. Ibland krävs även bygglov vid om du vill ändra till ett nytt material på ditt tak. Om du bor i ett tätbebyggt område och vill göra ett takbyte är det viktigt att ha koll på vad som står i detaljplanen om bygglov vid takläggning.

Viktigt att kontrollera taket

Det finns en del saker som du kan göra själv på ditt tak. Du kan exempelvis själv ta dig en titt på taket och se vilket skick det är i. Du kan på det viset upptäcka i tid om du behöver helt ny takläggning eller om det räcker att endast renovera en viss del av ditt tak. Om du är osäker på takets skick är det bättre att ta professionell hjälp.