Höj upplevelsen med skifferpanel

Det finns många sätt att få en fin miljö i sitt hem när man renoverar. Skifferväggar med skifferpanel är ett alternativ som höjer upplevelsen av rummet.

Här hittar du fin skifferpanel.

skifferpanel

Skiffer i flera färgtoner

När man ska renovera i sitt hem är säkerligen tankarna många kring hur man kan få det så fint som möjligt och få ett vardagsrum, badrum eller sovrum som man själv trivs i. Samtidigt kanske man inte heller vill ha något som alla andra har. Ett alternativ som kan höja upplevelsen och känslan i ett rum är väggar eller delar av väggar med skifferpanel.

Skiffer är en bergart som är metamorf, vilket betyder att mineraler under högt tryck har pressats samman till dessa fina stenar. Det finns olika typer av skiffer och några sorter är skiffer av lera och kvartsit. Även skifferpanelerna finns i flera olika typer av utseende och med skiftande färger.

Höj rummets känsla med skiffersten

Skifferpanel i köket, badrummet eller något av husets andra rum kan vara ett snyggt alternativ. Vilken typ av skifferpanel som man väljer beror på vad som passar in i rummet men också vilken typ av känsla som man är ute efter att skapa. Det finns paneler med skiftande färger som ger en mer rustik och gammaldags känsla, med en grå färg som ger en varm känsla och med en grå mer stilren färgton.

Skifferpanel passar bra till exempelvis en fondvägg inomhus, men även utomhus kan skiffern höja upplevelsen av till exempel en uteplats och vara ett snyggt val. Skifferstenen passar bra in med den omgivande naturen.

Fördelar med skifferpanel

När man renoverar vill man att det material som man väljer ska hålla länge och förutom att skiffern är fin till utseendet och man kan välja vilken känsla man vill skapa har skifferpanelen även fördelen att den är tålig.