Skötselråd för gröna tak i Stockholmsområdet

För er som har ett grönt tak på ert hus i Stockholm finns det en del att tänka på när det gäller hur man på bästa sätt ska ta hand om taket, även om gröna tak inte kräver allt för mycket underhåll.

Gröna tak i Stockholm under de varmare månaderna

För er i Stockholmsområdet med gröna tak finns det alltså en del att ha i åtanke för att taket ska må så bra som möjligt. Ett grönt tak är ett tak som består av naturlig växtlighet vanligen med antingen växten sedum eller gräs och örter. Några av de råd som generellt gäller för gröna tak är att man ska rensa de gröna taken på ogräs, gödsla dem och tänka på avrinningen av vattnet från taken.

Få hjälp med skötsel av gröna tak i Stockholm

I de fall då ogräs har börjat gro sig på ert gröna tak i Stockholm kan ni behöva rensa bort ogräset så att sedumen eller gräset får den plats som den behöver. När sådant som löv och kvistar samlas på taket bör dessa också tas bort.

De gröna taken gödslas en gång per år för att taket ska få den näring som det behöver. Normalt behöver de gröna taken inte vattnas, men det kan vara en bra idé om det blir väldigt varmt och torrt under sommaren. Något som dock bör undersökas för er med gröna tak i Stockholm är att vattnet rinner av som det ska, alltså att sådant som brunnar och rännor fungerar och är hela.

Gröna tak under de kallare månaderna

När vintern och de kallare månaderna har nått Stockholmsområdet kan det hända att det gröna taket blir täckt av snö. Bra att tänka på är att man ska vara försiktig med hur djupt ned man skottar eftersom gröna tak kan vara ömtåliga vid kallare temperaturer.